Veel gestelde vragen

Onderstaand een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bellen naar 0800-2886532, onze adviseurs staan u graag te woord.


Financial lease

Hoe flexibel is Financial Lease?
Bij Financial Lease kunt u zelf bepalen wat de looptijd is van de leaseovereenkomst, of u een aanbetaling doet en of u gebruik wenst te maken van een slottermijn. In die zin is Financial Lease flexibel omdat u zelf invloed kunt uitoefenen op het maandtermijn. Daarnaast wordt de auto ( of bedrijfsmiddel) na betalen van alle termijnen inclusief de slottermijn uw eigendom zowel economisch als juridisch.
Wat zijn de voorwaarden waaraan ik moet voldoen voor Financial Lease?
U dient ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel.
Welke mogelijkheden zijn er voor mij als particulier?
Wanneer u particulier bent, verwijzen wij u door naar 0800Autolening.nl.
Wordt ik bij Financial Lease eigenaar van de auto?
Bij Financial Lease bent u economisch eigenaar van de auto. Zo lang het leasecontract duurt blijft de leasemaatschappij juridisch eigenaar, na de laatste betaling van de leaseovereenkomst zal de leasemaatschappij u het eigendomsbewijs toesturen.
Wat zit bij Financial Lease inbegrepen?
Bij Financial Lease betaalt u enkel voor het financieren van de auto. Zaken als onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn niet inbegrepen.
Kan ik de rente aftrekken?
Op basis van een Financial Leasecontract is het toegestaan de rente volledig van de winst af te trekken.
Is het mogelijk om een aanbetaling te doen?
Bij Financial Lease is het mogelijk om een aanbetaling te doen, waardoor het uiteindelijke te leasen bedrag lager wordt.
Wat houdt een slottermijn in?
Wanneer u kiest voor een slottermijn staat er aan het einde van de looptijd van de Leaseovereenkomst nog een bedrag open. Gedurende de looptijd betaalt u over dit bedrag geen aflossing. Dit zorgt ervoor dat het maandtermijn lager wordt. De slottermijn wordt gelijktijdig met het laatste maandtermijn voldaan.
Kan ik als startende ondernemer ook gebruik maken van Financial Lease?
Ja, als startende ondernemer kunt u ook gebruik maken van Financial Lease. Wel kan het zijn dat er een aanbetaling wordt vereist bij een acceptatie.
Ik ben ZZP'er, kan ik ook van Financial Lease gebruik maken?
Ja, ook als ZZP'er kunt u gebruik maken van Financial Lease.
Staan de maandelijkse termijnen vast?
Ja, deze staan gedurende de gehele looptijd van de Financial Leaseovereenkomst vast.
Wat gebeurt er aan het einde van het leasecontract?
Wanneer het Financial Leasecontract is geëindigd (na betaling van het slottermijn), is de auto volledig in uw eigendom zowel Juridisch als economisch.
Kan ik alleen auto's leasen?
Nee, naast auto's is het ook mogelijk om andere bedrijfsmiddelen te leasen.
Waarom moet de autodealer de Financial Leaseovereenkomst ook tekenen?
De autodealer tekent de overeenkomst omdat deze instaat voor het bedrag dat is vermeld op de factuur.
Kan ik investeringsaftrek claimen bij Financial Lease?
Bij Financial Lease wordt u als lessee door de Belastingdienst gezien als de eigenaar van de auto/ het bedrijfsmiddel. Als zelfstandig ondernemer kunt u financieel voordeel behalen middels een drietal investeringsregelingen van de Belastingdienst. Elke zelfstandig ondernemer in Nederland die belastingplichtig is voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting kan gebruikmaken van deze investeringsregelingen. Voor de belastingdienst is er sprake van een investering als het bedrijfsmiddel een waarde van meer dan € 450,00 (exclusief BTW) vertegenwoordigt, een levensduur heeft van meer dan een jaar, tot de materiële vaste activa van de onderneming hoort en bedoeld is om direct omzet te genereren. De belastingdienst kent de volgende investeringsregelingen:
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
Is vervroegd aflossen mogelijk bij Financial Lease?
Ja, vervroegd inlossen is mogelijk bij Financial Lease, wel is het verstandig om een berekening op te vragen alvorens u deze keus maakt.
Ik heb een BKR-codering, kom ik nog in aanmerking voor Financial Lease?
Wanneer u een BKR-codering heeft, zal er per situatie bekeken worden of er mogelijkheden zijn.
Is het mogelijk mijn huidige auto in te ruilen?
Ja, eventueel kunt u uw huidige auto inruilen.
Kan ik over de maandtermijn ook BTW terugvorderen?
Nee. De maandtermijnen van een Financial Lease bestaan enkel uit rente en aflossing en zijn vrij van BTW. Als u BTW heeft betaald bij aanschaf van de auto, dan kunt u deze mogelijk terugvorderen van de Belastingdienst.
Wat is het verschil tussen een Marge auto en een BTW auto?
Alleen voor ondernemers die op zoek zijn naar een occasion geldt het verschil tussen BTW of Marge. Een auto die nieuw wordt gekocht is altijd een BTW auto. Bij occasions is een auto die altijd zakelijk bereden is een BTW auto en een auto die van een particulier is geweest een Marge auto. Als ondernemer heeft u de mogelijkheid na aankoop van een BTW auto de BTW terug te vorderen van de Belastingdienst. Bij een Marge auto wordt er alleen BTW berekend over de winstmarge. Vandaar de benaming Marge auto. De BTW is dus verrekend in de verkoopprijs en is door de afnemer niet terug te vorderen bij de Belastingdienst.

Contact opnemen

U kunt op verschillende manieren contact opnemen.

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 21:00 uur.
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur.


0800 Autolease maakt gebruik van cookies. Klik voor meer informatie en instellingen