Wat is het slottermijn bij financial lease?

Schaf jij je auto aan met financial lease? Dan betaal je de auto in termijnen af. Bij een financiering met financial lease kun je kiezen voor wel of geen slottermijn, maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld?

Wat is een slottermijn

Een slottermijn is het bedrag dat aan het einde van de looptijd van jouw financial lease nog openstaat. Dat bedrag moet je samen met de laatste maandtermijn hebben voldaan. De hoogte van de slottermijn bepaal je bij het afsluiten van de financial leaseovereenkomst.

Is een slottermijn verplicht?

Nee, een slottermijn is niet verplicht. Veel mensen kiezen wel voor een slottermijn, omdat daardoor de maandtermijnen lager zijn. Je kunt de hoogte van het slottermijn ook zelf bepalen, maar deze mag nooit hoger zijn dan de verwachte inruilwaarde van de auto aan het eind van de looptijd.

Je moet je er wel bewust van zijn dat je het bedrag van de slottermijn in één keer moet betalen, samen met het laatste maandtermijn. Pas daarna is je auto zowel economisch als juridisch van jou.

Heb je bijvoorbeeld een auto gekocht met financial lease dan kun je eventueel je slottermijn inlossen met de inruilwaarde van je auto.

Ook is het mogelijk de slottermijn te herfinancieren voor 1 of 2 jaar. Dit is wel afhankelijk van de onder andere de leeftijd van de auto.

Wel of geen slottermijn

De keuze voor wel of geen slottermijn is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je kunt kiezen voor een hoger slottermijn om vervolgens van lagere maandtermijnen te kunnen profiteren. Als je al weet dat je de auto na afloop van de financial leaseovereenkomst weer gaat inruilen kun je de inruilwaarde gebruiken om het slottermijn mee af te lossen.

Je kunt ook kiezen om een financial lease overeenkomst aan te gaan zonder slottermijn. Je maandtermijnen zullen dan hoger uitvallen, maar je bent geen groot bedrag meer verschuldigd aan het einde van de looptijd. Na betaling van de laatste maandtermijn is de auto helemaal - zowel juridisch als economisch - van jou.

Voordelen en nadelen van een slottermijn

We zetten de voordelen en nadelen van het slottermijn nog even op een rijtje.

De voordelen van financial lease met slottermijn.

  • Lager maandtermijn
  • Bepaal zelf de hoogte van het slottermijn (binnen de voorwaarden).
  • Het is mogelijk de inruilwaarde te gebruiken om het slottermijn mee af te lossen.

De nadelen van financial lease met slottermijn:

  • Naast de laatste maandtermijn moet ook de slottermijn betaald worden.
  • Er is rente verschuldigd over het slottermijn.
  • Het slottermijn moet in één keer worden betaald.

Meer weten?

Wil je meer weten? Of heb je behoefte aan meer informatie over jouw persoonlijke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ons lease team staat voor je klaar 0318-655555.

Contact opnemen

U kunt op verschillende manieren contact opnemen.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 09.00 - 18.00 uur.
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur.

logo   Op de hoogte blijven, schrijf je in voor onze nieuwsbrief