ZZP Autolease

Als zzp'er biedt het leasen van een zakelijke of bedrijfswagen uitkomst. Met financial lease kun je eenvoudig een nieuwe of gebruikte auto leasen. Dat betekent dat je jouw bedrijfsvermogen niet hoeft te gebruiken voor de aanschaf van een auto. Je houdt dus ruimte voor andere investeringen.

Financial lease is een leasevorm voor ondernemers. Voor een vast bedrag per maand gedurende een van te voren vastgesteld aantal termijnen rijd je al in een zakelijke leaseauto. Vanaf het moment van aanschaf ben je economisch eigenaar van de auto. Heb je alle leasetermijnen en de slottermijn betaald, dan is de auto volledig jouw eigendom.

zzp autolease

Leasen zonder jaarcijfers

Ben je net gestart als zzp'er, dan beschik je nog niet over jaarcijfers. Met financial lease kun je ook een auto leasen zonder jaarcijfers. De auto dient als onderpand. Wel moet je onderneming ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Heeft u al een auto gevonden, ook dan kunt u een lease offerte aanvragen voor een financial lease via 0800 Autolease. Heeft u nog geen auto op het oog kijk dan in het occasion aanbod.

Ruil je bestaande auto in

Rijd je nu in een auto die niet geschikt is voor jouw onderneming? Met financial lease kun je je bestaande auto ook inruilen. De inruilprijs van deze auto kun je vervolgens gebruiken bij de aanschaf van je nieuwe auto. Bijvoorbeeld om btw mee te financieren of als aanbetaling.

Bekijk de voorraad

Occasion leasen

Een groot voordeel van financial lease is dat je ook een occasion kunt leasen. Een interessante optie, want doordat de aanschafprijs van een jong gebruikte auto een stuk lager ligt dan bij een nieuwe auto, profiteer je van een lager maandtermijn. Bij tweedehands auto's is het namelijk zo dat de grootste afschrijving al heeft plaatsgevonden. Daardoor is het aankoopbedrag een stuk lager en kun je ook voor een korte looptijd kiezen.

Fiscaal voordeel

Of je nu kiest voor een nieuwe auto of een jong gebruikte auto, met financial lease profiteer je als ondernemer van fiscaal voordeel. Na aanschaf ben je namelijk direct economisch eigenaar van de auto. Voor de belastingdienst geldt je auto daarom als fiscaal eigendom. Je schrijft de auto op de balans van je bedrijf en vervolgens mag je de gemaakte kosten aftrekken van de winst. Je kunt dus:

 • betaalde btw terugvragen.
 • de rente aftrekken.
 • de investering afschrijven.
 • in sommige gevallen gebruik maken van de investeringsaftrek.

Privé gebruik van je financial lease auto

Met financial lease is het mogelijk om ook privé gebruik te kunnen maken van je zakelijke leaseauto. Dat kan op twee verschillende manieren.

 1. Je koopt de auto vanuit het bedrijf. Wanneer je meer dan 500km per jaar privé rijdt moet je bijtelling betalen. Hoeveel bijtelling je moet betalen hangt af van een aantal factoren zoals de cataloguswaarde, de uitgiftedatum van het kenteken en de hoeveelheid uitstoot.
 2. Je koopt de auto privé. Je hoeft dan geen bijtelling te betalen. Je leaset de auto met financial lease vanuit je bedrijf. Je betaalt alle kosten zoals brandstof, wegenbelasting, onderhoud en verzekeringen privé. Je zakelijke kilometers boek je vervolgens op je bedrijf.

Financial lease aanvragen

Een zzp autolease aanvragen is heel eenvoudig. Heb je een geschikte bedrijfswagen gevonden dan dien je je aanvraag in. Dat kan heel eenvoudig online via het aanvraagformulier.

 1. Kies de gewenste looptijd en geef aan of je wel of geen slottermijn wilt. Kies je bijvoorbeeld wel voor een slottermijn dan vallen de maandtermijnen lager uit. Aan het eind van de looptijd betaal je de slottermijn gelijk met de laatste maandtermijn.
 2. Er volgt een beoordeling of je aan alle voorwaarden van de lease voorwaarden voldoet.
 3. Voldoet alles aan de voorwaarden, dan ontvang je een akkoord.
 4. Je koopt de auto met de financial leaseovereenkomst.
 5. Zodra je akkoord geeft op het leasecontract maakt de bank het geld over aan de verkopende partij.

Vanaf het moment van aanvraag kun je in veel gevallen al binnen 24 uur in je nieuwe auto rijden.

Bekijk ons aanbod

Ben jij op zoek naar een geschikte zakelijke auto of bedrijfswagen? Neem een kijkje in onze ruime voorraad auto’s en bedrijfswagens.

Bekijk de voorraad

Ook als je al ergens anders zelf al een nieuwe of gebruikte auto hebt kunnen wij je helpen bij de aanschaf met een financial lease.