MKB Autolease

Profiteer als MKB ondernemer van de mogelijkheden die 0800 Autolease u kan bieden.

Flexibele leasevorm

Financial lease is een flexibele leasevorm waarbij u uw eigen financiële middelen niet hoeft aan te spreken. Op basis van een financial lease behoudt u de financiële ruimte om te ondernemen.

Het aankoopbedrag van de auto (of een ander bedrijfsmiddel) wordt bij financial lease rechtstreeks aan de leverancier uitbetaald en vervolgens betaalt u het gefinancierde bedrag in een aantal vooraf vastgestelde maandelijkse termijnen terug. De rente die u betaalt staat gedurende de gehele looptijd vast. Het aantal termijnen waarin u het aankoopbedrag terug betaalt, kunt u zelf bepalen en wordt in de financial lease overeenkomst opgenomen. Bovendien kunt u ervoor kiezen een aanbetaling te doen of een slottermijn in te stellen waardoor de maandelijkse termijnbedragen naar beneden kunnen worden bijgesteld. Tevens geldt dat hoe langer de looptijd van de financial lease overeenkomst is, des te lager het maandelijkse termijn bedrag zal zijn. Mede hierom is financial lease een veel gebruikte vorm van financieren in het MKB.

De liquiditeitspositie van uw onderneming wordt met behulp van financial lease niet aangetast bij het investeren in een bedrijfsauto

Financieel voordeel voor u als MKB ondernemer

Naast flexibiliteit biedt financial lease ook verschillende fiscale voordelen. Zo heeft u bijvoorbeeld recht op terugvordering van de BTW en mag u de auto vanaf de aankoopdatum vijf jaar afschrijven. Bovendien is de rente die u over de financial lease betaalt fiscaal aftrekbaar. Kijk voor meer informatie over de fiscale voordelen van financial lease op onze pagina Financial lease & Belasting of op de website van de belastingdienst.

Tevens kunt u als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf financieel voordeel behalen middels een drietal investeringsregelingen van de belastingdienst. De belastingdienst ken de volgende regelingen: de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Kijk op onze pagina Investeren & Belastingvoordeel voor meer informatie over deze investeringsregelingen of kijk op de website van de belastingdienst.

Heeft u al een auto gevonden? Ook dan kunt u een offerte aanvragen voor een financial lease via 0800 Autolease. Heeft u nog geen auto op het oog? Kijk dan eens in het ruime occasion lease aanbod van 0800 Autolease.

Geen kilometer beperking

Met een financial lease hoeft u zich geen zorgen te maken over het aantal kilometers wat u rijdt. Doordat de auto en/of motor na het betalen van de laatste termijn uw eigendom is heeft dit de kilometerstand geen invloed.

Spreekt de financial lease vorm u aan, bekijk onze autovoorraad. Heeft u elders al een auto gezien dan kunt u hier direct een offerte aanvragen