Occasion lease

Met financial lease is het ook mogelijk zakelijk een occasion te leasen. Een groot voordeel van het leasen van een jonge tweedehands auto is dat de aanschafprijs flink lager is dan bij een nieuwe auto. Je profiteert daardoor van een lager maandtermijn. Ook is het makkelijker om een occasion voor een kortere looptijd te leasen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een minimale looptijd van 12 maanden.

occasion lease

Wat is financial lease

Financial lease is een zakelijke leasevorm voor ondernemers, mkb'ers, zzp'ers en starters. Met financial lease kun je niet alleen een nieuwe of gebruikte auto leasen, maar ook andere bedrijfsmiddelen.

Kies voor een occasion

Het grootste verschil tussen een nieuwe en een tweedehands auto is natuurlijk dat bij een tweedehands auto de auto al is gebruikt. Bij een auto met al wat kilometers op de teller heeft de grootste afschrijving al plaatsgevonden. Jij hoeft die kosten dus niet meer te betalen en dat zie je terug in de aanschafprijs en dus in de maandtermijn.

Bekijk de voorraad

De voordelen van een occasion leasen

Kies je voor een gebruikte zakelijke auto of bedrijfswagen dan profiteer je met financial lease niet alleen van een lagere aanschafprijs. Er zijn meer voordelen:

 • Behoud van werkkapitaal
 • Je bent direct economisch eigenaar
 • Je profiteert van hetzelfde fiscale voordeel als bij het leasen van een nieuwe auto
 • Korte looptijd
 • Flexibel leasen
 • Direct uit voorraad leverbaar

Behoud van werkkapitaal

Koop je voor je onderneming een auto of bedrijfswagen dan is dat direct een flinke hap uit het bedrijfsvermogen. Kies je voor financial lease dan behoud je je werkkapitaal. Ben je net gestart en beschik je nog niet over bedrijfskapitaal? Ook dan kan het leasen van een jonge occasion uitkomst bieden. Met financial lease hoef je namelijk geen jaarcijfers te overleggen. De bedrijfswagen dient als onderpand.

Direct economisch eigenaar

Schaf je een occasion aan met financial lease, dan ben je direct economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat je alle bijkomende kosten zoals brandstof, wegenbelasting, onderhoud, reparatie en verzekering, zelf betaalt. Nadat je de laatste leasetermijn en het slottermijn hebt betaald is de auto volledig jouw eigendom.

Fiscaal voordeel

Omdat je met financial lease direct economisch eigenaar bent is jouw zakelijke lease ook fiscaal aftrekbaar. Je zet de auto op de balans van je onderneming. Je mag dan de rente over de leasetermijnen aftrekken, maar ook de verzekeringskosten, de afschrijving en de motorrijtuigenbelasting. Ook kun je betaalde btw terugvorderen en in een aantal gevallen kun je gebruik maken van de investeringsaftrek.

Korte looptijd

Bij het leasen van een occasion kun je kiezen voor een minimale looptijd van 12 maanden. Dat is een stuk korter dan de looptijd bij een nieuwe auto. Je hebt je auto dus veel eerder afbetaald.

Flexibel leasen

Met financial lease kies je voor flexibel leasen. Je kunt bijvoorbeeld tussentijds van auto wisselen. Je ruilt je huidige auto in en je gebruikt het inruilbedrag bijvoorbeeld als aanbetaling voor de nieuwe lease. Heel handig wanneer je onderneming hard groeit en je een grotere bedrijfswagen nodig hebt bijvoorbeeld.

Direct uit voorraad leverbaar

Bij tweedehands auto's ben je niet afhankelijk van lange levertijden. Er is altijd ruim voldoende voorraad, waardoor je dus nooit hoeft te wachten op je auto. Heb je vandaag je auto gevonden, dan kun je in veel gevallen morgen al rijden

Populaire occasions

Ben jij op zoek naar een gebruikte auto of occasion? Dit zijn de meest populaire modellen bij 0800-autolease:

Populaire bedrijfswagens:
 1. Volkswagen Transporter
 2. Mercedes Benz Vito
 3. Mercedes Benz Sprinter
 4. Ford Transit
 5. Renault Trafic
 6. Volkswagen Caddy
 7. Peugeot Partner
Populaire personenauto's
 1. Volkswagen Golf
 2. Mercedes Benz CLA
 3. Mercedes Benz A-Klasse
 4. BMW 3 serie
 5. Volvo V40

Ruime voorraad occasions

Ben jij op zoek naar een jong gebruikte auto of bedrijfswagen? Bekijk onze ruime voorraad occasions. Met onze handige leasecalculator bereken je eenvoudig de maandtermijn.

Bekijk de voorraad

Heb je al een auto gevonden, ook dan kunt je eenvoudig een lease offerte aanvragen voor een financial lease.